Specialistische technieken bij de Medisch Pedicure in Nijkerk

Specialistische technieken bij Sense for Beauty and Feet

 

Schimmelnagels

Schimmelnagels is helaas een veel voorkomend probleem. De nagel is dik en brokkelig verkleurd. Dit kan worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. De meeste mensen noemen dit ‘kalknagels’.

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam gaan uitbreiden. Daarom is een behandeling erg belangrijk!

De behandeling van schimmelnagels is erg moeizaam en kan wel 6 tot 12 maanden duren. Dit komt doordat er tijd nodig is voordat de aangetaste gele delen van de nagel helemaal uitgegroeid zijn. Vooral de nagels van de grote tenen groeien slechts enkele millimeters per maand.

specialistische technieken proto man gelEen pedicure behandeling is van groot belang die kan door een specialistische technieken hiermee helpen. Deze kan dikke en soms pijnlijke nagels dunner maken wat de genezing bevordert. Het gaat erom dat het aangedane stukje schimmelnagel zoveel mogelijk verwijderd word door de pedicure zodat je met een goed proces kan beginnen. We adviseren de schimmelnagels thuis, tussen de behandelingen door ook goed te behandelen met een schimmeldodend product. Wij adviseren hiervoor de Prontoman Gel. De Prontoman Gel brengt u 2 keer daags aan op de aangetaste nagels en trekt snel in, het heeft een antibacteriële en anti mycotische werking en word medicinaal gebruikt.

 

Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagels is iets wat in het pedicurevak sterk in ontwikkeling is, waardoor nieuwe inzichten en werkmethoden ontstaan. De behandelingen van Sense for Beauty & Feet zijn op die nieuwste specialistische technieken afgestemd.

specialistische technieken nagelbeugelMet de nagelregulatie-techniek wordt een ingroeiende nagel d.m.v. nagelbeugeltjes in de groei begeleid om ingroeien te voorkomen.

Er zijn verschillende type beugeltjes waaruit gekozen kan worden.
Afhankelijk van de oorzaak van de ingroeiing wordt de therapie bepaald.

De eerste stap is de nagel behandelen en de ingroeiing wegnemen. Als er al een ontsteking is, dan heeft de teen nu tijd om te genezen. Vervolgens plannen we binnen een aantal dagen een controle-afspraak in.

De tweede stap is kijken of de vorm van de nagel nu zodanig is dat hij niet meer ingroeit of dat regulatie nodig is. In het laatste geval wordt in een vervolgafspraak het beugeltje geplaatst. Hieronder is een voorbeeld te zien. Dit zijn specialistische technieken die niet iedereen zomaar mag doen.

 

 

Beschadigde nagels

Beschadigde nagels door sporten of omdat er iets op gevallen is? Of laat uw nagel los? Of is uw nagel verwijderd door een arts en blijft er toch een klein stukje nagel terugkomen?

specialistische technieken beschadigde nagelIn al deze gevallen is het niet zo’n mooi gezicht. Daarbij kan een nieuwe nagel, omdat deze vaak wat dunner is dan de originele nagel, gaan ingroeien of moeite hebben om te groeien.

Dan is het raadzaam de nagel te laten repareren.

Een korte nagel kan worden uitgebouwd tot de originele nagel. Het reparatiemateriaal hecht op de originele nagel en begeleid deze in de groei. Er kan maximaal de hoeveelheid van de originele nagel aangebouwd worden.

Een loslatende nagel wordt eerst behandeld zodanig dat er geen losse nageldelen meer zijn. Dit is pijnloos. In een vervolgafspraak kan dan de nagel worden gerepareerd.

Een ingescheurde nagel kan eenvoudig gerepareerd worden met een laagje reparatiemateriaal.

Ook wordt met u gekeken naar de oorzaak van de beschadiging en geven wij graag advies om herhaling van deze nagelaandoening te voorkomen en zo kan ik u met specialistische technieken verder helpen.

 

Sense for Beauty and Feet kunt u ook volgen op Facebook

 

Specialistische technieken doet u bij een specialist