Ingroeiende nagels

Ingroeiende nagel behandelen

Last van pijnlijke ingroeiende teennagels? De medisch pedicure van Sense for Beauty & Feet kan u hier vanaf helpen!

Een ingroeiende teennagel komt vaak voor bij de grote teen. De punt of rand van de nagel is dan in de huid gedrongen. Vaak ontstaat op deze plek overtollig eelt. Dit kan flink pijn doen en leiden tot een ontsteking.

Een nagel waarvan de rand of de punt in de nagelplooi druk en pijnklachten geeft, vormt de eerste fase van een ingroeiende teennagel. Je voelt een irritatie plek en langzaam ontstaat er pijn. In de volgende fase dringt de nagelpunt in je huid.

De eerste stap is de nagel behandelen en de ingroeiing wegnemen. Als de eerste behandeling is geweest en de oorzaak van de ontsteking/ingroeiing weg is dan plannen we binnen een aantal dagen een controle afspraak in. Bij deze afspraak ga ik kijken of de vorm van de nagel nu zo is dat hij niet meer ingroeit of dat regulatie nodig is. Mocht regulatie nodig zijn dan wordt in een vervolgafspraak het nagelbeugeltje geplaatst.

Bij Sense for Beauty & Feet wordt gewerkt met verschillende technieken. Passend bij de conditie van uw nagel zal gekeken worden welke nagelbeugel voor u het meest geschikt is.

TIP!
Knip de nagels regelmatig recht af, dit verkleint de kans op ingroeiende nagels. Knip ze vooral niet te kort en scheur de nagels niet af. Dan kunnen ze namelijk inscheuren en gemakkelijk ingroeien. Draag geen schoenen die te smal of te klein zijn.

nagelbeugel nijkerk