Wrat behandeling

Voetwratten
Een gewone wrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden – net als wratten op andere plaatsen van het lichaam – veroorzaakt door een virusaandoening.

Hoe herkent u een wrat
Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Eerst naar de huisarts
Als u een voetwrat heeft, of denkt te hebben, adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts. Daar er bij een voetwrat altijd sprake is van weefselwoekering, zal een pedicure niet eerder behandelen dan met toestemming van de huisarts.
Wanneer de huisarts heeft vastgesteld dat de voetwrat door de pedicure kan worden behandeld, kan deze overgaan tot behandeling.

De wratbehandeling met HTC-wrattenpen (High Temperature Cauter)

De voordelen van deze behandeling is dat het echt werkt en dat de cliënt na de behandeling weer normaal kan lopen en schoenen dragen. In tegenstelling tot het bevriezen van de wrat dat nog langdurig napijn kan veroorzaken. Het is belangrijk te weten dat deze methode niet pijnloos is, maar aanzienlijk minder pijnlijk is dan het bevriezen van de wrat.

Meestal zijn 3 tot 4 behandelingen met een tussentijd van drie á vier dagen voldoende.

wrattenpenWratbehandeling Nijkerk